naar inhoud

FIETS DE ZOMER DOOR IN BEERSEL

wo 16 mei 18
Gedurende de zomermaanden, vanaf juni tot en met september, organiseert Toerisme Beersel maandelijks een fietstocht langs de mooiste plekjes in onze gemeente. Onderweg houden we halt en wordt er uitleg gegeven bij de meest interessante erfgoed- en natuursites in Beersel.

Haal je fiets boven en schrijf je in via visit@beersel.be (minstens 1 week op voorhand).

 

ZATERDAG 2 JUNI . LamBIKEtour . OPENING TOERISTISCH SEIZOEN . M.M.V TK WAAILE VAN DWOEURP

 

 

ZONDAG 8 JULI . Zomerse fietszoektocht van Zenne & Zoniën

 

 

ZONDAG 26 AUGUSTUS . Herman Teirlinck-fietsroute

We starten met een rondleiding in het Herman Teirlinckhuis en aansluitend een picknick in de tuin. Vervolgens fietsen we op eigen kracht de Herman Teirlinck-fietsroute die je onder meer langs het Kasteel van Beersel, Het Provinciedomein van Huizingen en het Gravenhof in Dworp leidt. Om 15u wordt iedereen verwacht in het Herman Teirlinckhuis voor ‘Teirlinck Tijdgenoten’. Hedendaagse acteurs en auteurs lezen voor uit het werk van Stijn Streuvels.

START: 11U . HERMAN TEIRLINCKHUIS . 26KM . €15 (INCLUSIEF RONDLEIDING HERMAN TEIRLINCKHUIS, LUNCHPAKKET EN TEIRLINCK TIJDGENOTEN) . INSCHRIJVEN VIA WWW.HUISVANHERMANTEIRLINCK.BE VANAF 15 JULI

 

ZONDAG 16 SEPTEMBER . Mountainbikeroute

Een begeleide mountainbiketocht met halte aan de Herisemmolen in Alsemberg. Je kan kiezen tussen de bordeaux en de groene route. De groene trail loopt doorheen de vallei van de Molenbeek en over het plateau van de Meigemheide. Onderweg passeer je onder meer de Herisemmolen, de dorpskernen van Alsemberg en Dworp en het Hallerbos. De bordeaux route kruist de valleien van de Zenne, de Kesterbeek en de Molenbeek. Het reliëf is minder uitgesproken, maar de ondergrond van het parcours is zeer divers.

START: 14U . BZC DE LAMBIEK . 20,5 + 15KM . GRATIS

Voor deze editie van ‘Fiets de zomer door’ werkt Visit Beersel samen met de Beerselse brouwerijen, de Lambikstoempers vzw, TK Waaile van Dwoeurp, Streekvereniging Zenne en Zoniën, Huis van Teirlinck vzw, Dworpse Bikers en WTC Pedaal Lot.

 

Zondag 7 oktober . LamBIKEtour . AFSLUITER TOERISTISCH SEIZOEN . M.M.V TK WAAILE VAN DWOEURP

Een begeleide fietstocht langs bestaande en verdwenen brouwerijen en bierstekerijen in Beersel. Er zijn haltes voorzien bij de 3 Beerselse brouwerijen. In de Lambik-0-droom is er mogelijkheid om een lunchpakket te nuttigen. We sluiten de dag feestelijk af met een sfeervol samenzijn in De Lambiek.

START: 10U . BZC DE LAMBIEK . 33KM . GRATIS .  Mogelijkheid tot aankoop lunchpakket: € 6,00 p.p. (inschrijven voor 1 oktober)

 

Meer info?

Visit Beersel

T 02 359 16 36

visit@beersel.be

www.visitbeersel.be

 

 

Nieuwsoverzicht
Fiets de zomer door in Beersel

Openingsuren & contact

Visit Beersel

adres
Gemeenveldstraat 11652 Alsemberg
Tel. tel.
02 359 16 36
e-mail
visit@beersel.be

Lees meer artikels over