naar inhoud

Op kindermaat!

Ook voor de kleinsten heeft Beersel heel wat te bieden. Van een spannend bezoek aan het mystieke kasteel van Beersel tot een speelse namiddag in de speeltuin van het Provinciedomein van Huizingen. Amusement verzekerd!

Op schattenjacht in het kasteel

Het kasteel van Beersel leent zich perfect voor een leerrijke gezinsuitstap. Kinderen gaan helemaal op in de wereld van ridders, magiërs en schildknapen. Ontdek samen met het gezin de geheimen van het mystieke kasteel van Beersel, een van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten in Vlaanderen. Treed het kasteel binnen via de ophaalbrug en start vanaf hier je zoektocht doorheen de wereld van de middeleeuwse kasteelbewoners. Met een opdrachtenblad en een potlood in de hand verken je de verschillende gangen en zalen van het kasteel. Je lost een raadsel op in de ridderzaal, gluurt door de schietgaten en je brengt een bezoek aan de folterzaal. Als beloning krijgen de kinderen een leuk aandenken mee.
Voor meer informatie over deze zoektocht kan je terecht in het paviljoentje van het kasteel.

De Magie van het Lambiekbier

Je bezoekt met een doeblad vol leuke opdrachten het Bezoekerscentrum “De Lambiek”. Een inleidende film licht alvast een tipje van de sluier op over het brouwen van lambiekbier. In voeldozen ontdek je de verschillende ingrediënten en met puzzelen leer je de oude ambachten en gebruiken verbonden aan de brouwersstiel kennen. Aan het einde van je ontdekkingstocht doorheen het Bezoekerscentrum “De Lambiek” krijg je een leuke verrassing.
Ook voor scholen wordt het educatief pakket “De Magie van het Lambiekbier” op maat aangeboden. Meer uitleg vind je hier.

Ravotten in Huizingen

In het Provinciedomein van Huizingen kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Een wandeling doorheen het dierenpark, een gezellig spelletje minigolf of een heerlijke plons in het openluchtzwembad, het kan allemaal. Voor de actieve jongens en meisjes is er ook een heuse speeltuin met een groot touwen- en klimparcours. Kortom, een bezoek aan het Provinciedomein is een mooie afsluiter voor een geslaagd gezinsbezoek aan Beersel.

Papierscheppen in de Herisemmolen

Ook een bezoekje waard is de site van de Herisemmolen in Alsemberg. Je leert er onder andere hoe papier werd geschept en je komt er meer te weten over het dagelijkse leven van de arbeiders in de molen. Met de klas kan je hier terecht voor een leuke boerderij- of molentweedaagse. ’s Zomers en tijdens de paasvakantie worden er ook themakampen georganiseerd.