naar inhoud

Op kindermaat!

Ook voor de kleinsten heeft Beersel heel wat te bieden. Van een spannend bezoek aan het mystieke kasteel van Beersel tot een speelse namiddag in de speeltuin van het Provinciedomein van Huizingen. Amusement verzekerd!

Gezinszoektocht in het kasteel van Beersel

Ontdek samen met het gezin de geheimen van het mystieke kasteel van Beersel, een van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten in Vlaanderen. Treed het kasteel binnen en start je zoektocht in en rond het kasteel. Je voert de opdrachten uit en zo verken je de verschillende gangen en zalen van het kasteel. Je ontdekt zo de ridderzaal, gluurt door de schietgaten en je brengt een bezoek aan de folterzaal. Als beloning krijgen de kinderen een leuk aandenken mee. Voor meer informatie over deze zoektocht kan je terecht in het paviljoentje van het kasteel.

De Magie van het Lambiekbier

Je ontdekt aan de hand van leuke opdrachten het Biercentrum “De Lambiek”. Een inleidende film licht alvast een tipje van de sluier op over het brouwen van lambiekbier. In voeldozen ontdek je de verschillende ingrediënten en met puzzelen leer je de oude ambachten en gebruiken verbonden aan de brouwersstiel kennen. Aan het einde van je ontdekkingstocht doorheen het Biercentrum “De Lambiek” krijg je een leuke verrassing.
Ook voor scholen wordt het educatief pakket “De Magie van het Lambiekbier” op maat aangeboden. Meer uitleg vind je hier.

Ravotten in Huizingen

In het Provinciedomein van Huizingen kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Een wandeling doorheen het dierenpark, een gezellig spelletje minigolf of een heerlijke plons in het openluchtzwembad, het kan allemaal. Voor de actieve jongens en meisjes is er ook een heuse speeltuin met een groot touwen- en klimparcours. Kortom, een bezoek aan het Provinciedomein is een mooie afsluiter voor een geslaagd gezinsbezoek aan Beersel.

Papierscheppen in de Herisemmolen

Ook een bezoekje waard is de site van de Herisemmolen in Alsemberg. Je leert er onder andere hoe papier werd geschept en je komt er meer te weten over het dagelijkse leven van de arbeiders in de molen. Met de klas kan je hier terecht voor een leuke boerderij- of molentweedaagse. ’s Zomers en tijdens de paasvakantie worden er ook themakampen georganiseerd.

Natuurleerpad De Rode Ridder

In Dworp vind je een uniek plekje waar je veel kunt bijleren over verschillende diertjes. Via het natuurleerpad ga je mee op ontdekking langs de Kapittelbeek. Het boekje met zoekopdrachten en knutselideeën voor kinderen tussen 6 en 12 jaar kan je hier vinden http://www.visitbeersel.be/product/3098/natuurleerpad-de-rode-ridder