naar inhoud

Brouwerijbezoek

3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen is één van de laatste traditionele lambikbrouwerijen en authentieke geuzestekerijen. Diepgeworteld in de geschiedenis, de cultuur en de terroir van de Zennevallei en het Pajottenland. Meer dan 135 jaar ambacht, passie en kwaliteit.

De lambik-O-droom kan bezocht worden op vrijdag en zaterdag voor een goed glas lambik, geuze of kriek, en oudere flessen. De degustatieruimte biedt een goed zicht op de imposante vatenruimte, of u kan eventueel ook voor een begeleid bezoek opteren (op afspraak en vanaf 10 personen).

Voor openingsuren en reservatie www.3fonteinen.be

Oud Beersel

Brouwerij Oud Beersel, opgestart in 1882, is een authentieke en onafhankelijke lambiekbrouwerij. Ze is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek.

Lambiek rijpt tot drie jaar op houten vaten, waarna deze tot Oude Geuze versneden wordt. Door zure krieken op lambiek te laten gistenĀ en na hergisten op fles wordt Oude Kriek geboren. Dit uniek brouwproces met spontane gisting is mogelijk in België in de regio’s het Pajottenland, de Zennevallei en Brussel en dit door de aanwezigheid van specifieke microflora.

Je kan de brouwerij zowel individueel als in groep bezoeken. De rondleidingen worden verzorgd door de gidsen van VZW De Geuzen van Oud Beersel en het totale bezoek duurt ongeveer 90 min.

Voor openingsuren en reservatie www.oudbeersel.com