naar inhoud

Bossen en parken

Park Frankveld 

Het park Frankveld is aangelegd op een helling die afdaalt in de richting van Drogenbos en de Zennevallei. Het park heeft ingangen aan de Ukkelsesteenweg, de Dachelenbergstraat en de Landhuizenweg. In Park Frankveld kan je naar believen wandelen over de kronkelende paden. 's Zomers leent dit park met zijn uitgestrekte grasvelden zich perfect voor een geslaagde picknick. 

Schaveyshoeve 

In het park en natuurgebied Schaveyshoeve wandel je in een bos met typische holle wegen. Dit prachtig stukje natuur bevindt zich in het oosten van de gemeente, op de grens met Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. De omgeving van het natuurgebied is een zeer rijk bronnengebied. 

Bossen 

De Beerselse bossen maakten vroeger deel uit van het vroegere Kolenwoud, wat we vandaag kennen als het Zoniënwoud. Het is dus niet verwonderlijk dat Beersel een groene gemeente is. Verspreid over de gemeente vind je onder meer het Dwersbos in Beersel centrum, het Gasthuisbos in Alsemberg en het Begijnenbos en het Hanenbos in Dworp. Helemaal in het zuiden van de gemeente bevinden zich ook het Krabbos en het Kesterbeekbos. Deze twee bossen zijn beide uitlopers van het veel grotere Hallerbos, dat zich grotendeels op het grondgebied van de stad Halle bevindt. Het Hallerbos staat vooral bekend om zijn typische wilde hyacinten, die tijdens het voorjaar zorgen voor een prachtig paarsblauw bloementapijt. Meer informatie over het Hallerbos vind je op volgende website