naar inhoud

Beersel bereiken

Met de wagen

Door de nabijheid van de Brusselse ring is Beersel vanuit het hele land vlot bereikbaar met de wagen. Beersel centrum en de dorpskern van Lot bereik je best via uitrit 19. Via uitrit 20 in Huizingen, die uitgeeft op de Alsembergsesteenweg, kom je het makkelijkst in Huizingen, Dworp en Alsemberg.

Met de trein

Op het grondgebied van Beersel zijn er drie spoorwegstations, namelijk Lot, Huizingen en Beersel. Het station van Lot bevindt zich op de spoorlijn tussen Brussel-Zuid en Halle. Via deze grote stations heb je makkelijk toegang tot de rest van het land.
Station Huizingen en station Beersel zijn twee kleinere stations op de lijn van Halle naar Mechelen. Van hieruit kan je enkel tijdens de werkweek een stoptrein nemen naar Mechelen, Aalst en Halle. Er is geen rechtstreekse verbinding met de grote Brusselse stations.
Alsemberg kan je per trein het vlotst bereiken via het station van buurgemeente Sint-Genesius-Rode op de lijn van Brussel-Zuid naar Nijvel. Vanaf het station van Sint-Genesius-Rode doe je er te voet 25 minuten over om Alsemberg te bereiken. Tijdens de werkweek rijden er op regelmatige basis lijnbussen tussen het station van Sint-Genesius-Rode en het centrum van Alsemberg.
Het station van Buizingen, deelgemeente van de stad Halle, ligt op 15 minuten wandelen van het centrum van Huizingen. Dit station ligt op dezelfde lijn als het station van Lot waardoor het station ook tijdens de weekends wordt bediend.

Meer informatie op www.nmbs.be  

Met de bus

Verspreid over de gemeente Beersel zijn er heel wat bushaltes. Zowel buslijnen van De Lijn, TEC als de MIVB doen bepaalde delen van de gemeente Beersel aan. Vooral vanuit Brussel en Halle zijn er belangrijke busverbindingen.

Meer informatie op www.delijn.be  

Met de fiets

Fietsnet

In Vlaanderen bestaat er een fietsnetwerk dat is opgesteld aan de hand van verschillende fietsknooppunten. Deze knooppunten worden voorgesteld aan de hand van een eigen nummer. Tussen deze knooppunten liggen over het algemeen korte recreatieve afstanden die je langs rustige wegen leiden. Op de interactieve website kan je zelf je fietstocht doorheen Beersel en omstreken samenstellen.

Voor meer info kan je terecht op www.fietsnet.be 

Fietssnelwegen

Sinds begin 2016 heeft Vlaanderen een heus ‘fietssnelwegennetwerk’. Dit netwerk bestaat uit lange afstandsfietspaden tussen verschillende Vlaamse dorpen en steden. Beersel en Lot bevinden zich vlakbij het knooppunt van de F20 (Brussel-Halle) en de F208 (Lot-Ukkel).

Je kan de kaart online raadplegen op www.fietssnelwegen.be 

 

OPGEPAST: Inrichtingswerken op de Gemeenveldsite

Op volgende link kan u terecht voor alle nieuwe ontwikkelingen omtrent de herinrichting van de Gemeenveldsite.